top of page
Writer's pictureKader Sevinc

Kader Sevinç “Kırık Ülke” ile 8 Nisan Salı İstanbul’da Okurlarıyla Buluşuyor


Daha önce dizeleriyle Avrupa Anayasası’na katkıda bulunan politikacı/şair Kader Sevinç yeni kitabı ‘Kırık ülke’ ile sanatseverlerle buluşacak.


Kader Sevinç, şiirden Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı Kırık ülke ile 8 nisan salı günü Beyoğlu Aziz Kedi Kitabevi’nde imza gününde okurlarla buluşacak. Brükselde yaşayan Kader Sevinç’in imza günü saat 19.00da başlayacak.Kırık ülke adlı şiir kitabı kısa bir süre önce yayınlanan şair Kader Sevinç, 8 Nisanda Galatasaraydaki Aziz Kedi Kitabevinde düzenlenecek imza gününde okuyucusuyla buluşacak. şiirinde kendine özgü bir dil geliştiren Kitapla aynı adı taşıyan şiirinde umarsızım, / yankılanmaktan eprimiş utanç, / o eski kırık ülkeyi bir daha düşle diye seslenen Sevinç, Brükselde CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Avrupalı sosyal demokratların çatı partisi PESin yönetim kurulu üyesi. Washington DCdeki Johns Hopkins üniversitesi / SAISin akademi üyesi de olan Sevinçin Sevinç, şiirinin ana omurgasını da aşk, doğa, bitmeyen bir insanlık sevinci ve insana duyulan sorumluluk bilinci ile çatıyor. şiirleri No Edebiyat, Başka, Ay, şiirden, İzmir İzmir, BT Sanat, NAR gibi çeşitli dergilerde ve fanzinlerde yayımlandı. Kader Sevinç, 2009 yılında Brüksel şairler Grubunun girişimiyle bir araya gelen Avrupalı 50 şair ile birlikte Avrupa Anayasası tartışmalarına dizeleri ile katkıda bulundu. Dizelerle Avrupa Anayasası şiir kitabı üç dilde yayımlandıktan sonra birçok AB başkentinde okumalarla tanıtıldı. Brükselde Passaporta Sanat Edebiyat Merkezinin etkinliklerine de katkı sağlayan Sevinç, Brussels Raw Festivali ve Washington DC Busboys & Poets etkinliklerinde yer aldı. Yurtdışında gerçekleştirdiği bu etkinliklerin yanı sıra Türkiyedeki okurları ile bir araya gelmek için sabırsızlandığını anlatan Kader Sevinç,Hepimizin özel dünyasında en az bir kırık ülkesi var. Bütün planlarımıza, hayallerimize, bize rağmen kırılan, bizim olan kırık ülke. Bazen onu onarmak için bir ömür harcadığımız kırık ülkelerimiz. İkincisi toplumsal olarak da bugün ülkemizin içinde olduğu durumdan,

hangi partiye sempati beslerse beslesin kimsenin mutlu olmadığını düşünüyorum. Herkes için biraz kırık bir ülke artık Türkiye. İşte bugün hepimizin gururla yaşayacağı bir ülkeyi kurmak için yola koyulacağımız hareket noktasındayız. diyor.”Kırık ülke” kitabının ön kapağında Sevinçin kendi yaptığı bir yağlıboya resmi yer alıyor. Arka kapaktaki fotoğraf da Stokholmde yaşayan ve Nobel ödüllü edebiyatçıların portreleri ile tanınan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Lütfi Özkökün imzasını taşıyor. Yakında ayrıca Kader Sevinçin İsveçten müzisyen Robert Mehmet İkiz ile ortak çalışması olan bir caz/şiir CDsi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Aynı zamanda şiirden Dergisinin yayın kurulunda yer alan şairin çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bilgiyi www.kadersevinc.com adresinde bulabilirsiniz.


Kader Sevinç hakkında

Öocukluğu anne ve babasının görevleri vesilesiyle Gaziantep, Samsun, Kayseri, Nevşehir ve İzmir Foçada geçen Kader Sevinç, Akdeniz üniversitesinde turizm işletmeciliği eğitimi sürerken Jean Monnet AB programı ve ardından Brüksel CERIS-Paris-Sud-XI üniversitesinde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı ve onur derecesi ile mezun oldu. Harvard üniversitesinde kısa dönemli iş iletişimi programına katılan Sevinç, akademi ve özel sektörde çalıştıktan sonra 2005 yılında Brükselde Avrupa Parlamentosunda danışman olarak görev aldı. Birçok sivil toplum kuruluşuna danışmanlık yaptı. 2008 yılında CHP Avrupa Birliği temsilciğini kuran Sevinç, Avrupa sosyal demokratlarının şemsiye partisi PESte yönetim kurulu üyesi oldu. 2013 yılında ABDde Diplomatic Courrier ve Küresel Lider Kuruluşu (YFPP) tarafından en etkili genç dış politika liderleri ödülünü aldı. Washington DCde Johns Hopkins üniversitesinde SAIS-Transatlantik İlişkiler Merkezinde ziyaretçi akademi üyesi olarak bulundu. Brükselde Türkiye kökenli çocuklara yönelik Sınıf 1B eğitim programı ve bir düşünce platformu olan Türk Kahvesi Brifinglerini kurdu.

2 views

Comments


bottom of page